Klíčové momenty v podpoře kojení

28.11.2012 13:14

 


kurz o. z. MAMILA s názvem Klíčové momenty v podpoře kojení, který jsme připravili ve spolupráci s Unií porodních asistentek UNIPA a také ve spolupráci s Pavlínou Kallusovou a Eliškou Odložilovou.

Jedná se o kurz zaměřený na praktické dovednosti potřebné pro kvalifikovanou podporu a pomoc s kojením během celé doby kojení a při řešení problémů, které se u kojení můžou vyskytnout. Kurz se soustřeďuje na prevenci a poskytnutí informací pro správný začátek kojení, který je pro úspěšné kojení rozhodující, jako i na nové konktrétní postupy při řešení složitejších situací, jako je nepřisávající se dítě, spavé dítě, nepřibývající dítě, bolestivé bradavky a prsy a podobně. Po skončení kurzu budou účastníci schopni identifikovat body, které z hlediska porodu ovlyvňují kojení, dokáží podpořit kojení od prvních okamžiků po narození, budou umět pomoci při správném přisávaní a poloze a podpořit matky, aby chtěly kojit. Kurz je založen na nejnovějších vědeckých poznatcích o kojení, které budou poskytovány interaktivně, pomocí vidoukázek, fotografií, prezentací a budou rozvíjeny a utvrzovány prostřednitvím práce účastnic ve skupinách.

Kdo se může přihlásit? Všichni, kdo mají o kojení zájem. Účastníci můžou být z ČR i ze SR. Kurz je určený všem, kteří se chtějí této problematice věnovat, obzvlášť porodným asistentkám, zdravotníkům, lékařům, laktačním poradkyním i zájemcům z řad veřejnosti.

PROGRAM

Kurz se skládá ze čtyř víkendů, v sobotu i v neděli je začátek vždy v 8:30 hod., ukončení vždy v 17:00 hod.

Datum: 16. - 17. 2. 2013 (1. časť); 16. - 17. 3. 2013 (2. časť); 13. - 14. 4. 2013 (3. časť); 18. - 19. 5. 2013 (4. časť)

 

MÍSTO KONÁNÍ

Brno, MAMI - Centrum porodních asistenek, Bakalovo nábřeží 1, ČR
Můžete zvolit cestu MHD (tramvaj č. 8, autobusy č. 44, 84). Pokud přijedete autem, zaparkovat v okolí MAMI centra není problém.

vice na www.mamila.sk